Μονή Αββακούμ | Σκοτεινές αποκαλύψεις για σεξουαλική δραστηριότητα - Βρέθηκαν προφυλακτικά και λιπαντικά στα κελιά μοναχών

Μονή Αββακούμ | Σκοτεινές αποκαλύψεις για σεξουαλική δραστηριότητα - Βρέθηκαν προφυλακτικά και λιπαντικά στα κελιά μοναχών

Σύμφωνα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, ασκήθηκαν πιέσεις σε δύο αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ, προκειμένου να παραλείψουν από τις καταθέσεις τους κρίσιμες λεπτομέρειες. Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί φέρονται να δέχτηκαν παρεμβάσεις για να αποκρύψουν τον εντοπισμό προφυλακτικών και λιπαντικών στα κελιά των μοναχών. Αυτά τα ευρήματα, τα οποία παραλήφθηκαν από απεσταλμένους του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για το εύρος και τη φύση των σεξουαλικών δραστηριοτήτων που λάμβαναν χώρα εντός της Μονής.

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος (εν αργία Ηγούμενος της Μονής), δήλωσε σε πρόσφατη ανάρτηση – απολογία στο Facebook: «Ουδέποτε ήλθαμε σε πράξεις ερωτικής συνεύρεσης μεταξύ μας ή επιδιώξαμε να έλθουμε με άλλα άτομα ή πιστούς. Για φράσεις όμως της καθημερινότητας, που ακούγονται σε δημοσιευμένα στιγμιότυπα και που επαναλαμβάνουμε, ότι παράνομα καταγράφηκαν, απολογούμαστε και ζητούμε τη συγχώρεση σας, στο μέτρο που κρίνετε, ότι αυτές δεν έπρεπε να ακουσθούν από χείλη μοναχών. Είμαστε όμως άνθρωποι, που φέρουν ένα βαρύ φορτίο, με το οποίο παλεύουν κάθε μέρα. Τις ανθρώπινες αδυναμίες τους, που άλλοτε τις νικούμε και άλλοτε μας νικούν. Και είναι, επαναλαμβάνουμε, ανθρώπινο, η καθημερινή συνύπαρξη μας να δημιουργεί οικειότητα, εμπιστοσύνη και εγγύτητα μεταξύ μας, που κάποιες φορές εξωτερικεύεται μέσα και από – εν τινι μέτρω για πολλούς – ‘τολμηρούς’ αστεϊσμούς, χωρίς όμως καμία περαιτέρω συνέπεια ή υπονοούμενη συνέπεια».

Παράλληλα, η ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, η οποία διερευνά καταγγελίες για σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ των μοναχών, παραμένει άγνωστο εάν έχει λάβει γνώση των συγκεκριμένων τεκμηρίων. Οι ανακριτές, Νίνος Κέκκος και Γιώργος Παπαϊωάννου, διερευνούν την υπόθεση με στόχο να αποκαλύψουν την αλήθεια και να αποδώσουν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.