Καύσωνας πλήττει το Νότιο Σουδάν | Σχολεία κλειστά, θάνατοι και ανησυχίες για την υγεία

Καύσωνας πλήττει το Νότιο Σουδάν | Σχολεία κλειστά, θάνατοι και ανησυχίες για την υγεία

Το Νότιο Σουδάν βιώνει έναν ακραίο καύσωνα, με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 45 βαθμούς Κελσίου. Ως αποτέλεσμα, όλα τα σχολεία έχουν διαταχθεί να κλείσουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ενώ έχουν ήδη αναφερθεί θάνατοι που σχετίζονται με την υπερβολική ζέστη. Οι κάτοικοι της Τζούμπα, πρωτεύουσας του Νοτίου Σουδάν, βιώνουν αφόρητες συνθήκες. Διακοπές ρεύματος πλήττουν την πόλη, αφήνοντας χιλιάδες σπίτια χωρίς κλιματισμό ή ανεμιστήρες. "Αυτή η ζέστη είναι αβάσταχτη", δήλωσε κάτοικος της Τζούμπα. "Νιώθουμε σα να λιώνουμε. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τη νύχτα και η ζέστη είναι εξαντλητική κατά τη διάρκεια της ημέρας."

Η κυβέρνηση έχει λάβει έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσει την κρίση.

  • Κλείσιμο σχολείων: Όλα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου.
  • Εκστρατείες ενημέρωσης: Το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει εκστρατείες ενημέρωσης για την πρόληψη της αφυδάτωσης και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με τη ζέστη.
  • Ιατρική περίθαλψη: Τα νοσοκομεία έχουν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα και έχουν αυξηθεί οι κλίνες για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών.
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.