Δήμαρχος στη Γαλλία προτρέπει τους δημότες να αποφεύγουν το τοπικό νοσοκομείο

Δήμαρχος στη Γαλλία προτρέπει τους δημότες να αποφεύγουν το τοπικό νοσοκομείο

Δηλώσεις έρχονται από έναν δήμαρχο στη Γαλλία, καθώς προέτρεψε τους πολίτες να αποφεύγουν το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο τοπικό δημόσιο νοσοκομείο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς λόγω έλλειψης απαραίτητης φροντίδας.

Σε ένα email που απηύθυνε στις υγειονομικές αρχές και έγινε γνωστό πρόσφατα στον γαλλικό Τύπο, ο Ζιλ Αβερούς, δήμαρχος του Σατορού, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση της δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για κάτι χωρίς προηγούμενο. "Δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται λόγω ελλείψεων στη διάγνωση ή τη φροντίδα που λαμβάνουν," επεσήμανε απογοητευμένος ο δήμαρχος, στα 50 του χρόνια.

Πέραν του να προτρέψει τους πολίτες να αποφεύγουν το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο τοπικό δημόσιο νοσοκομείο, ο Αβερούς πρότεινε να αναζητήσουν φροντίδα σε άλλα νοσοκομεία της γύρω περιοχής, όπως στην πόλη Ισουντάν ή στη Λιμόζ, επισημαίνοντας ότι αυτά προσφέρουν καλύτερες συνθήκες.

Ωστόσο, η περιφερειακή διεύθυνση Δημόσιας Υγείας απάντησε με επιχειρήματα οργανωτικής φύσεως, αναφέροντας δυσκολίες στην πρόσληψη προσωπικού και άλλες ανεπάρκειες στο εθνικό σύστημα υγείας. Η γενική διευθύντρια, Κλαρά ντε Μπορ, επισήμανε ότι τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις αδυναμίες του εθνικού συστήματος υγείας και ανέφερε και κοινωνικά θέματα που επιδεινώνουν την κατάσταση, όπως η αυξημένη επιβάρυνση των ηλικιωμένων ασθενών στα νοσοκομεία.

 
 
 
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.