Καιρός | Στους 32 βαθμούς Κελσίου και σήμερα ο υδράργυρος

Καιρός | Στους 32 βαθμούς Κελσίου και σήμερα ο υδράργυρος

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην  Ελλάδα σήμερα, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 32 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές. Παρόμοιες θερμοκρασίες καταγράφηκαν και την Κυριακή, 14 Απριλίου, με την Τρίκαλα, τη Σίνδο, την Ημαθία και τη Μεσσηνία να αγγίζουν επίσης τα 32 βαθμούς.

Η κλιματική αλλαγή φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα και ο φετινός καύσωνας τον Απρίλιο αποτελεί ένα ανησυχητικό σημάδι. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από την Τετάρτη και μετά. Ωστόσο, οι προβλέψεις για το Σάββατο κάνουν λόγο για εντυπωσιακή πτώση, έως και 15 βαθμούς Κελσίου. Πάντως, ακόμα είναι νωρίς για οριστικές προβλέψεις.

Για σήμερα, Δευτέρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι, οι οποίες στα δυτικά θα πυκνώσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στο νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση έως 5 με 6 μποφόρ. Αργότερα το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά, και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά τους 26 με 29 βαθμούς.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.