Δημοτική Αστυνομία | Από την επόμενη εβδομάδα, πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων για διπλοπαρκάρισμα

Δημοτική Αστυνομία | Από την επόμενη εβδομάδα, πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων για διπλοπαρκάρισμα

Η δημοτική αστυνομία της Αθήνας ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα να επιβάλλει πρόστιμα και να αφαιρεί πινακίδες από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Δήμου να βελτιώσει την κυκλοφοριακή κατάσταση στην πόλη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, κατά την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνονται συστάσεις στους οδηγούς ώστε να απομακρύνουν τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα από τον δρόμο. Ωστόσο, από την επόμενη εβδομάδα θα επιβάλλονται κανονικά τα πρόστιμα, τα οποία κυμαίνονται από 100 έως 300 ευρώ. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν απομακρύνει το όχημά του, η δημοτική αστυνομία θα προχωρά στην αφαίρεση των πινακίδων.

Οι δράσεις της δημοτικής αστυνομίας ξεκίνησαν από την Πανόρμου, την Λένορμαν, την Πατησίων και την Αχαρνών, όπου υπάρχει αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ο κ. Δούκας τόνισε ότι η δράση δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά στόχο έχει να αλλάξει η κουλτούρα των οδηγών. «Πρέπει να αγαπήσουμε λίγο περισσότερο την πόλη και να απελευθερώσουμε χώρο, κάνοντάς την περισσότερο ανθρωποκεντρική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων. 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.