Κάθε 3 δευτερόλεπτα κάποιος στον κόσμο αναπτύσσει άνοια

Κάθε 3 δευτερόλεπτα κάποιος στον κόσμο αναπτύσσει άνοια

Η άνοια αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της υγειονομικής κοινότητας παγκοσμίως και η Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην ενημέρωση για την πορεία της ασθένειας. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), κάθε 3 δευτερόλεπτα κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Η ασθένεια αυτή επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους και η πάθηση είναι αρκετά σοβαρή, καθιστώντας αναγκαία την ενημέρωση και την υποστήριξη των οικογενειών των ασθενών.

Η επικράτηση της άνοιας, και ιδιαίτερα της νόσου Alzheimer, ως κύρια αιτία, παρατηρείται ιδιαίτερα σε χώρες με γηράσκοντα πληθυσμό. Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer φέτος περιλαμβάνουν δράσεις ενημέρωσης, όπως διαλέξεις και προγράμματα εκπαίδευσης, σε όλο τον κόσμο. Ο Δρ. Jonas Obenhaus, επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, επισημαίνει πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της νόσου. Ο ίδιος προσθέτει πως οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.

Η συμβολή της επιστήμης στην αντιμετώπιση της άνοιας παραμένει κρίσιμη, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για νέες θεραπευτικές παρεμβάσεις και μεθόδους πρόληψης. Η υποστήριξη από την κοινωνία είναι απαραίτητη ώστε να μειωθεί το κοινωνικό στίγμα που σχετίζεται με την άνοια.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image