Η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλει στη διάγνωση του καρκίνου

Η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλει στη διάγνωση του καρκίνου

Ένα προηγμένο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, ικανό να συμβάλει στην παθολογική ανάλυση και τη διάγνωση του καρκίνου, δημιούργησε ομάδα ερευνητών με στόχο να βελτιώσουν την ακρίβεια και την ταχύτητα των διαγνωστικών διαδικασιών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να αναλύει μεγάλους όγκους δεδομένων από ιστολογικές εικόνες, βοηθώντας τους παθολόγους να εντοπίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια καρκινικά κύτταρα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) ηγήθηκαν αυτής της προσπάθειας, ενσωματώνοντας μηχανές μάθησης και βαθιά νευρωνικά δίκτυα. Η νέα αυτή μέθοδος χρησιμοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες ψηφιακές εικόνες από βιοψίες για να βελτιώσει συνεχώς την ακρίβειά της.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι το νέο σύστημα μπορεί να μειώσει το ανθρώπινο λάθος στην ανάλυση δειγμάτων και να παρέχει δεύτερη γνώμη στους γιατρούς. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ταχύτερη διάγνωση, κάτι που είναι κρίσιμο για την έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου. Επιπλέον, η συνεργασία με τα κορυφαία ιατρικά κέντρα στην Ευρώπη και την Ασία έχει ήδη ξεκινήσει, με στόχο την ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στο κλινικό περιβάλλον. Οι πρώτες δοκιμές έχουν δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα, προσφέροντας αισιοδοξία για το μέλλον των διαγνωστικών πρακτικών στην ιατρική επιστήμη. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η τεχνολογία αυτή θα υιοθετηθεί ευρέως, βοηθώντας σημαντικά στη μείωση του χρόνου διάγνωσης και στην αύξηση της ακρίβειας, κάτι που είναι κρίσιμο για την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image