Αυτομεταμόσχευση αποκαθιστά όραση σε τυφλό άνδρα στην Ιταλία

Αυτομεταμόσχευση αποκαθιστά όραση σε τυφλό άνδρα στην Ιταλία

Μια σπουδαία επέμβαση πέτυχαν γιατροί στην Ιταλία, αποκαθιστώντας εν μέρει την όραση σε έναν τυφλό άνδρα, ύστερα από αυτομεταμόσχευση της επιφάνειας του ματιού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα repubblica.it, ο 83χρονος ασθενής είχε χάσει την όραση του αριστερού ματιού πριν από 30 χρόνια λόγω προβλήματος στον αμφιβληστροειδή, ενώ πριν από δέκα χρόνια έχασε και την όραση του δεξιού ματιού εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας. Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Λε Μολινέτε του Τορίνο και διήρκεσε τέσσερις ώρες.

Η ομάδα που πραγματοποίησε την επέμβαση αποτελούνταν από τους καθηγητές Michele Reibaldi και Vincenzo Sarnicola, βοηθούμενους από τη συνεργάτιδά τους Enrica Sarnicola. Ο ασθενής, δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση, μπόρεσε να αναγνωρίζει πρόσωπα και αντικείμενα και να κινείται με αυτονομία. Αυτή η αυτομεταμόσχευση αποτελεί μια σημαντική πρόοδο στην ιατρική και δίνει ελπίδα σε όσους πάσχουν από παρόμοιες ασθένειες. Η συνεργασία των εξειδικευμένων χειρουργών και η τεχνολογική υποδομή του νοσοκομείου επιτρέπουν την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο δύσκολων περιπτώσεων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image