Σεπτέμβριος: Μήνας Alzheimer στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Σεπτέμβριος: Μήνας Alzheimer στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή αφιερώνει όλο τον Σεπτέμβριο στη νόσο Alzheimer και τις επιπτώσεις της. Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις, ενημερωτικά σεμινάρια και δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες. Μέσω αυτής της δράσης, το Ίδρυμα επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με τη σοβαρότητα και την έκταση της νόσου Alzheimer. Στόχος είναι η επικοινώνηση πληροφοριών που αφορούν στη διάγνωση, τη θεραπεία και τη φροντίδα των ασθενών, καθώς και την υποστήριξη των φροντιστών τους. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα παρουσιαστούν καινοτόμα προγράμματα και ψηφιακά παιχνίδια που σχεδιάστηκαν ειδικά για άτομα με Alzheimer.

Αυτά τα παιχνίδια, όπως το ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους, έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν την ψυχική υγεία και τη μνήμη των ασθενών, προσφέροντάς τους ψυχαγωγία και εκπαίδευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές, που διοργανώνονται από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στοχεύουν όχι μόνο στην ενημέρωση, αλλά και στη δημιουργία ενός κοινού χώρου όπου οι ασθενείς και οι φροντιστές τους μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις προκλήσεις τους. Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη και ανοιχτή προς όλους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος για περισσότερες πληροφορίες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image