Αρδευτικά έργα 340 εκατ. για 500.000 στρέμματα στη Θεσσαλία

Αρδευτικά έργα 340 εκατ. για 500.000 στρέμματα στη Θεσσαλία

Την άρδευση περισσοτέρων από 500.000 στρέμματα εξασφαλίζουν τα 16 εμβληματικά έργα που υλοποιούνται ή είναι σε προγραμματισμό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα αρδευτικά έργα ύψους 340 εκατ. ευρώ αποτελούν μέρος του φιλόδοξου προγράμματος «ΥΔΩΡ 2.0». Ο Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανέφερε πως με την ολοκλήρωση αυτών των έργων η Θεσσαλία θα αποκτήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα άρδευσης που θα βελτιώσει την αγροτική παραγωγή και την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Η αποδοτικότητα των αρδευτικών συστημάτων είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς εξασφαλίζεται η σταθερή παροχή νερού σε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Τα έργα που υλοποιούνται περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογίες και λύσεις που διασφαλίζουν την ορθολογική χρήση του νερού και τη βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών. Μεγάλες δεξαμενές αποθήκευσης νερού, σύγχρονα συστήματα καναλιών και αντλιοστάσια θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα της άρδευσης και θα προσφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη.

Οι επενδύσεις στον τομέα της άρδευσης αποτελούν σημαντικό βήμα για την κλιματική ανθεκτικότητα των αγροτικών περιοχών, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και στην προστασία των φυσικών πόρων. Εστιάζοντας σε βιώσιμες λύσεις και μελλοντικές προοπτικές, η Θεσσαλία θα δει σημαντική βελτίωση στην αγροτική παραγωγή και την οικονομική της ανάπτυξη.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image