Απεργία οδηγών ταξί στην Αθήνα τη Δευτέρα - 24ωρη κινητοποίηση

Απεργία οδηγών ταξί στην Αθήνα τη Δευτέρα - 24ωρη κινητοποίηση

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία από τις 5πμ της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5πμ της Τρίτης. Η κινητοποίηση αυτή αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στις μετακινήσεις στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Σ.Α.Τ.Α., η απεργία είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων προσπαθειών των οδηγών ταξί να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και υψηλότερες αμοιβές. Οι λόγοι της κινητοποίησης περιλαμβάνουν παράπονα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, την ασφάλεια των οδηγών και την οικονομική κατάσταση του κλάδου. Το Σ.Α.Τ.Α. έχει προβεί σε αρκετές ειδοποιήσεις και έχει ζητήσει την υποστήριξη του κοινού και άλλων συναδέλφων τους στον κλάδο των μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε δηλώσεις εκπροσώπων του συνδικάτου, η απεργία αποτελεί την ύστατη προσπάθεια να προσελκύσουν την προσοχή της κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Οι επιβάτες της Αθήνας καλούνται να προβούν σε εναλλακτικά σχέδια μετακίνησης καθ' όλη τη διάρκεια της απεργίας. Η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών αναμένεται να αυξηθεί, καθιστώντας απαραίτητο τον προγραμματισμό εκ των προτέρων.

 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image