Νέοι κανονισμοί στα αεροπορικά ταξίδια: Αλλαγές στις χειραποσκευές

Νέοι κανονισμοί στα αεροπορικά ταξίδια: Αλλαγές στις χειραποσκευές

Αλλάζουν από σήμερα (1/9) κάποιοι κανονισμοί στα αεροπορικά ταξίδια μας, και αυτό θα ισχύσει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νέες προσαρμογές επηρεάζουν κυρίως το βάρος των χειραποσκευών και την ποσότητα των υγρών που μπορούμε να μεταφέρουμε. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι από σήμερα οι επιβάτες θα επιτρέπεται να μεταφέρουν λιγότερο βάρος στις χειραποσκευές τους. Ο νέος κανονισμός ορίζει ότι κάθε επιβάτης μπορεί να έχει μόνο μία χειραποσκευή, η οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 7 κιλά.

Επιπλέον, εισάγονται αυστηρότεροι έλεγχοι στην ποσότητα υγρών που μπορεί να φέρει κάθε επιβάτης. Κάθε υγρό θα πρέπει να βρίσκεται σε ≤ 100ml δοχείο και όλα τα υγρά πρέπει να χωράνε σε μία σακούλα μέγιστου όγκου ενός λίτρου. Οι αλλαγές αυτές στοχεύουν στην αύξηση της ασφάλειας των επιβατών και της αποτροπής πιθανών απειλών. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ειδοποιηθεί να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις και να ενημερώσουν τους επιβάτες τους για τις μεταβολές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι οι νέοι κανονισμοί θα βοηθήσουν επίσης στη μείωση του χρόνου αναμονής για τον έλεγχο ασφαλείας στα αεροδρόμια, καθώς και στην βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των ταξιδιωτών. Οι επιβάτες καλούνται να ενημερωθούν αναλυτικά για τις νέες απαιτήσεις προτού ταξιδέψουν, ώστε να αποφύγουν τυχόν προβλήματα και καθυστερήσεις κατά τον έλεγχο ασφαλείας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image