Απαγόρευση κολύμβησης σε παραλίες του Βόλου λόγω των νεκρών ψαριών

Απαγόρευση κολύμβησης σε παραλίες του Βόλου λόγω των νεκρών ψαριών

Το Λιμεναρχείο Βόλου αποφάσισε να επιβάλει απαγόρευση κολύμβησης σε συγκεκριμένες παραλίες της περιοχής λόγω των νεκρών ψαριών στα νερά. Αυτή η απόφαση ελήφθη αφότου παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών, γεγονός που υποδεικνύει προβλήματα στο υγειονομικό επίπεδο των υδάτων. Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, το Λιμεναρχείο προέτρεψε τους κατοίκους και τους επισκέπτες να αποφεύγουν τις παραλίες αυτές μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, διενεργούνται έρευνες για να προσδιοριστεί η αιτία του προβλήματος και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραλίες στις οποίες έχει επιβληθεί απαγόρευση περιλαμβάνουν τον Άναυρο, την Αστέρια, το Ναυτικό Όμιλο, την Ακτή Ξενία, τις Αλυκές, τον Άγιο Στέφανο, την Αμαρυλλίς, την Κριθαριά, τον Μάραθο και τις Αμφάνες όπου και μέχρι πρότινος κυμάτιζαν Γαλάζιες Σημαίες.  Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image