Αναδιαμόρφωση της εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Αναδιαμόρφωση της εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Το έργο της αναδιαμόρφωσης της εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι προμελέτες περιλαμβάνουν την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του χώρου εισόδου, ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία των επισκεπτών και να αναδειχθεί η ιστορική και πολιτιστική σημασία της περιοχής. Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στην Ελλάδα, λόγω της μακράς ιστορίας του και της διαρκούς προσέλκυσης τουριστών.

Μέρος των προμελετών επικεντρώνεται στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής ιδιαίτερης σημασίας του χώρου, διατηρώντας ταυτόχρονα την ιστορικότητα και την αυθεντικότητά του. Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε πως το έργο θα αναβαθμίσει την εμπειρία των επισκεπτών και θα ενισχύσει την αίσθηση της ιστορικής συνέχειας. "Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού θα γίνει πιο εύκολα προσβάσιμη και φιλική προς τους επισκέπτες", ανέφερε. Παράλληλα, οι αλλαγές που θα γίνουν θα λάβουν υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενώ θα διασφαλίζουν την προστασία των αρχαιοτήτων.

Στόχος είναι η εξέλιξη του χώρου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού, που θα τιμά και θα προβάλλει την κληρονομιά της Μινωικής Κρήτης. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού σχεδιασμού, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image