Η λειψυδρία στην Ελλάδα τραβά την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ

Η λειψυδρία στην Ελλάδα τραβά την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ

Η λειψυδρία που πλήττει την Ελλάδα έχει γίνει μία από τις κύριες ειδήσεις στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, προκαλώντας ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνέπειες. Διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την κατάσταση, με πολλούς να καλούν για άμεσες δράσεις. Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, η κλιματική αλλαγή και η υπερεκμετάλλευση των υδάτινων πόρων είναι οι κύριοι λόγοι για την τρέχουσα κατάσταση. Σε συνέντευξή του στο BBC, ο κύριος Στουρνάρας τόνισε: "Αν δεν ληφθούν συντονισμένα μέτρα, οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές". Οι διεθνείς δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο τοπικός πληθυσμός αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πρόσβαση σε καθαρό νερό, ενώ οι καλλιεργητές βιώνουν μεγάλες απώλειες στην παραγωγή τους. Ο Ζακ Γκαμπριέλ από το CNN πρόσθεσε: "Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να διαχειριστεί την κρίση της λειψυδρίας, προκειμένου να προλάβει μια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή". Ταυτόχρονα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η διεθνής συνεργασία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Τέλος, η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση της λειψυδρίας στην Ελλάδα αναδεικνύει την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης υδάτινων πόρων και την προσαρμογή στις νέες περιβαλλοντικές συνθήκες που διαμορφώνονται.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image