Σχέδιο ΕΛ.ΑΣ για μετακινήσεις οπαδών και αθλητική βία

Σχέδιο ΕΛ.ΑΣ για μετακινήσεις οπαδών και αθλητική βία

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης της αθλητικής βίας και του ελέγχου των μετακινήσεων οπαδών. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας (ΔΑΑΒ) βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ το πρωτάθλημα της Super League συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Βασικό στοιχείο του σχεδίου αποτελεί ο συντονισμός μεταξύ των τοπικών αστυνομικών διευθύνσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Η ΕΛ.ΑΣ έχει οργανώσει ειδικές ομάδες επέμβασης, οι οποίες παρακολουθούν τις μετακινήσεις των οπαδών τόσο εντός της πόλης όσο και σε διαδρομές εκτός αυτής.

Σε κάθε αγωνιστική, οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα επιτήρησης και επικοινωνίας για την πρόληψη και καταστολή περιστατικών αθλητικής βίας. Οι έλεγχοι στους σταθμούς μετρό και στα σημεία διέλευσης των φιλάθλων είναι εντατικοί, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό και σύλληψη ατόμων που είναι ύποπτα για συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες. Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, επισφράγισε τη δέσμευση για την εφαρμογή του σχεδίου. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image