Σαββατοκύριακο με καταιγίδες και κεραυνούς, νέα κακοκαιρία τη Δευτέρα

Σαββατοκύριακο με καταιγίδες και κεραυνούς, νέα κακοκαιρία τη Δευτέρα

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει δραματικά το προσεχές Σαββατοκύριακο, με έντονες καταιγίδες και κεραυνούς. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το βράδυ της Παρασκευής θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τα πρώτα φαινόμενα, επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Η επιδείνωση του καιρού θα είναι ραγδαία και θα φέρει ισχυρές βροχοπτώσεις, τοπικά μεγάλα ύψη υετού και έντονους ανέμους. Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν περιοχές όπου μπορεί να προκληθούν πλημμύρες.

Αξιοσημείωτο είναι πως από τη Δευτέρα, αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα μας έρθει από την Ιταλία. Αυτό το νέο κύμα θα φέρει ακόμα πιο έντονα φαινόμενα με βροχές, καταιγίδες και πτώσεις της θερμοκρασίας. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας. Οι μετεωρολόγοι προτρέπουν τους πολίτες να παρακολουθούν τις ενημερώσεις καιρού για περαιτέρω λεπτομέρειες και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για την προστασία τους.

 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image