Σχέδιο νόμου για τον ΟΛΘ κατατέθηκε στη βουλή

Σχέδιο νόμου για τον ΟΛΘ κατατέθηκε στη βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το σχέδιο νόμου για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Στόχος του νομοσχεδίου είναι η αναμόρφωση και η βελτίωση της λειτουργίας του λιμανιού, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά του τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η πρόταση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο για την ανάπτυξη των λιμένων της χώρας και στοχεύει εξίσου στην αύξηση της αποδοτικότητας και της ασφάλειας των διεργασιών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δήλωσή του τόνισε τη σημασία της προώθησης του σχεδίου νόμου και την αναγκαιότητα των μέτρων που προτείνονται. Η νομοθετική πρόταση προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των υποδομών, τη βελτίωση της διαχείρισης των εμπορευμάτων και την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των χρηστών του λιμανιού. Επίσης, δίνεται έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image