Σύλληψη στη Ζάκυνθο για τις δυο πυρκαγιές σε Καταλούπου και Αγαλά

Σύλληψη στη Ζάκυνθο για τις δυο πυρκαγιές σε Καταλούπου και Αγαλά

Ένας παλιός γνώριμος των πυροσβεστικών αρχών συνελήφθη από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού στη Ζάκυνθο. Η σύλληψη αφορά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στα χωριά Καταλούπου και Αγαλά στις 15 Ιουλίου. Η έρευνα ξεκίνησε όταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν εμπρηστικό μηχανισμό στα κατάλοιπα της πυρκαγιάς. Οι αρχές οδηγήθηκαν στον ύποπτο μετά από μαρτυρίες και περαιτέρω έρευνες. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της τοπικής αστυνομίας, μετά από επιχείρηση στην κατοικία του στο κέντρο της Ζακύνθου.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού δήλωσαν ότι ο συλληφθείς είχε εμπλακεί σε παλαιότερα περιστατικά εμπρησμού στο νησί. Η ιδιότητά του ως "παλιός γνώριμος" των αρχών δημιούργησε έντονη υποψία από την πρώτη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος είχε ιστορικό σχετικών αδικημάτων και είχε παρακολουθείται από τις αρχές τα τελευταία χρόνια. Η γρήγορη ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε την εξάπλωση των πυρκαγιών και ελαχιστοποίησε τις ζημιές. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image