Αγροτοδασικές πυρκαγιές: 20 περιστατικά σε 24 ώρες σε όλη τη χώρα

Αγροτοδασικές πυρκαγιές: 20 περιστατικά σε 24 ώρες σε όλη τη χώρα
Σε 20 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από αυτές, οι 14 καταγράφηκαν σε αγροτικές περιοχές και οι υπόλοιπες 6 σε δασικές εκτάσεις. Οι αρχές αντιμετώπισαν με γρήγορη επέμβαση τα περισσότερα περιστατικά, αποτρέποντας την εξάπλωση των πυρκαγιών. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περιλάμβανε την αποστολή πολλών πυροσβεστικών οχημάτων και εναέριων μέσων, καθώς και την υποστήριξη εθελοντών και τοπικών αρχών. Οι περιοχές που επλήγησαν σοβαρά περιλαμβάνουν την Αργολίδα, την Αττική, την Εύβοια και τη Λακωνία.
 
Οι άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες συνέβαλαν στην εξάπλωση των φλογών, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επιπλέον, η Υπηρεσία αναφέρει την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και συνεργασία με τις δασικές αρχές και τους τοπικούς φορείς για την αποφυγή νέων περιστατικών. Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις από καλλιέργειες και δάση, έχοντας παράλληλα αρνητικές επιπτώσεις στην περιβαλλοντική ισορροπία και την οικονομία. Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών θα απαιτήσουν χρόνο και συντονισμένη δράση. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image