Φοιτητής φυλακίστηκε για ληστείες στη Θεσσαλονίκη εμπνευσμένος από... μουσική

Φοιτητής φυλακίστηκε για ληστείες στη Θεσσαλονίκη εμπνευσμένος από... μουσική

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας 19χρονος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, μετά από την καταδίκη του από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε συμμορία που είχε διαπράξει ληστείες και κλοπές. Ο 19χρονος, σε μια απρόσμενη δήλωση, ανέφερε ότι η δράση του εμπνεύστηκε από τη μουσική που άκουγε, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στη δικαστική αίθουσα. Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι η συμμορία είχε εμπλακεί σε μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες σε διάφορες περιοχές της πόλης, προκαλώντας ανασφάλεια στους κατοίκους.

Οι αρχές κατόρθωσαν να συλλάβουν τα μέλη της συμμορίας μετά από οργανωμένη επιχείρηση, η οποία περιελάμβανε παρακολούθηση και συλλογή στοιχείων που οδήγησαν στην τελική σύλληψή τους. Ο φοιτητής παρουσίασε στο δικαστήριο τον ισχυρισμό ότι οι παραβατικές του πράξεις είχαν ως πηγή έμπνευσης τα τραγούδια που άκουγε, χωρίς όμως να αποκαλύψει συγκεκριμένους καλλιτέχνες ή είδη μουσικής. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image