Σύλληψη 23χρονου για παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο από την ΕΛΑΣ

Σύλληψη 23χρονου για παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο από την ΕΛΑΣ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 23χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε η δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Η υπόθεση εξελίχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της συνεχούς παρακολούθησης και προστασίας των παιδιών από τέτοιους κινδύνους. Η δράση του κατηγορούμενου εντοπίστηκε στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών από την ΕΛΑΣ και την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που οδήγησε στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του υπευθύνου.

Τα ευρήματα περιλαμβάνουν πλήθος ψηφιακών αρχείων με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, ενώ συνεχίζεται η ανάλυση των κατασχεθέντων στοιχείων για να διαπιστωθεί η έκταση της παράνομης δραστηριότητάς του. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, επιβεβαιώνοντας τη σοβαρότητα του εγκλήματος. Οι Αρχές ελπίζουν ότι η υπόθεση θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα για την πάταξη παρόμοιων εγκληματικών πράξεων, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία. Αυτή η σύλληψη τονίζει τη σημαντικότητα της συνεργασίας μεταξύ των διωκτικών αρχών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης παιδιών στο διαδίκτυο

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image