Καταδίωξη ταχυπλόου στη Λέρο με 16 μετανάστες και σύλληψη Τούρκου διακινητή

Καταδίωξη ταχυπλόου στη Λέρο με 16 μετανάστες και σύλληψη Τούρκου διακινητή

Οι ελληνικές αρχές αντιμετώπισαν ακόμα ένα επεισόδιο παράνομης διακίνησης μεταναστών στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Αυτή τη φορά, το σκηνικό εκτυλίχθηκε στη Λέρο, όπου ένα ταχύπλοο που μετέφερε 16 παράνομους μετανάστες εντοπίστηκε από σκάφος της Frontex. Το πρωί, το σκάφος της Frontex εντόπισε το ταχύπλοο που κινούνταν ύποπτα κοντά στις ακτές της Λέρου. Μετά την αρχική παρατήρηση, οι ελληνικές αρχές επενέβησαν και ξεκίνησε μια επεισοδιακή καταδίωξη. Το λιμενικό σώμα της Ελλάδας, σε συντονισμό με τη Frontex, κατάφερε τελικά να ακινητοποιήσει το ταχύπλοο.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο χειριστής του σκάφους έδειξε επικίνδυνη συμπεριφορά και προσπάθησε να διαφύγει. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ένας 26χρονος Τούρκος, που φέρεται να είναι ο διακινητής των μεταναστών. Ο νεαρός Τούρκος αναμένεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για την εμπλοκή του σε παράνομη διακίνηση ανθρώπων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image