Για πρώτη φορά στα χρονικά ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σε μαθητή στην Κρήτη για ξυλοδαρμό

Για πρώτη φορά στα χρονικά ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σε μαθητή στην Κρήτη για ξυλοδαρμό

Σε μια πρωτοφανή για την Κρήτη εξέλιξη, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε έναν 16χρονο μαθητή μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη ένας συμμαθητής του, ηλικίας 15 ετών, σε λύκειο στο Ηράκλειο. Το σοκαριστικό αυτό επεισόδιο αναδεικνύει την αυξημένη ένταση και τις επιδεινούμενες συνθήκες ασφάλειας στα σχολεία. Το περιστατικό συνέβη μέσα στον σχολικό χώρο, όπου οι μαθητές υποτίθεται ότι βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον μάθησης και ανάπτυξης. Οι λεπτομέρειες του συμβάντος δείχνουν ότι ο 16χρονος επιτέθηκε στον 15χρονο, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και πανελλαδικά, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ποινικό αδίκημα για νέους αυτής της ηλικίας. Η οικογένεια του θύματος έχει ήδη υποβάλει καταγγελία, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image