Ευλογιά σε αιγοπρόβατα στη Στυμφαλία: Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης

Ευλογιά σε αιγοπρόβατα στη Στυμφαλία: Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης

Η ευλογιά έχει εκδηλωθεί σε αιγοπρόβατα της Στυμφαλίας στην Κορινθία, προκαλώντας ανησυχία στις τοπικές αρχές και τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε τη λήψη άμεσων μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στα ζώα. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών, οι οποίες επιβεβαίωσαν την παρουσία της νόσου στους πληθυσμούς της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εφαρμοστεί κατηγορηματικά μέτρα για την προστασία των ζώων και τη δημόσια υγεία.

Οι αρχές έχουν δηλώσει τη σύσταση ζώνης επιτήρησης γύρω από τις πληγείσες περιοχές, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηροί κανονισμοί για την κυκλοφορία των ζώων. Οι κτηνοτρόφοι καλούνται να παρακολουθούν στενά την υγεία των κοπαδιών τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτα συμπτώματα στα αρμόδια τμήματα. Επιπλέον, συνιστάται η άμεση απομόνωση των προσβεβλημένων ζώων και η απολύμανση των εγκαταστάσεων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image