Φθινοπωρινός καιρός: Βοριάδες και έλλειψη βροχοπτώσεων στην Ελλάδα

Φθινοπωρινός καιρός: Βοριάδες και έλλειψη βροχοπτώσεων στην Ελλάδα

Ο φθινοπωρινός καιρός έχει φέρει βοριάδες και ανομβρία στην Ελλάδα, με την πρόβλεψη να επικεντρώνεται σε ένα ισχυρό αντικυκλώνα που εμποδίζει τις βροχοπτώσεις. Οι εξαρτωμένες συνθήκες από το πολικό Jetstream ενισχύουν τη διατήρηση της ξηρασίας, καθώς η ροή του αέρα αποκλίνει, επιτρέποντας στον αντικυκλώνα να παραμείνει αμετακίνητος στα ανατολικά της Ευρώπης. Η περιγραφή των μετεωρολογικών μοντέλων δείχνει πως οι περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτών των καιρικών συνθηκών, διατηρώντας τη θερμοκρασία στα συνήθη για την εποχή επίπεδα, αλλά με αυξανόμενη ανησυχία για την έλλειψη νερού.

Ειδικοί, μεταξύ των οποίων και ο μετεωρολόγος Δρ. Νίκος Ζιακόπουλος, προειδοποιούν ότι οι παρατεταμένοι βοριάδες ενδέχεται να επιδεινώσουν την κατάσταση στις αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και στα αποθέματα νερού της χώρας. Οι γεωργοί και οι κάτοικοι των ηπειρωτικών περιοχών αγωνιούν για την επικείμενη έλλειψη υδάτινων πόρων, καθώς οι περασμένες τρεις εβδομάδες δεν έχουν καταγράψει αξιόλογες βροχοπτώσεις.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image