Βενετία 2024: Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ στηρίζει την ευθανασία

Βενετία 2024: Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ στηρίζει την ευθανασία

Στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του «The Room Next Door», ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, μαζί με τις πρωταγωνίστριες Τίντα Σουίντον και Τζούλιαν Μουρ, μίλησαν για ζητήματα ζωής και θανάτου, καθώς και για τον ρόλο του σινεμά στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.

Το μήνυμα της ταινίας

Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα επίκαιρο και αμφιλεγόμενο θέμα: την ευθανασία. Ο Αλμοδόβαρ εξέφρασε τη στήριξή του στο δικαίωμα κάθε ατόμου να αποφασίζει για το τέλος της ζωής του με αξιοπρέπεια, αναφέροντας ότι η ευθανασία είναι ένας τρόπος για να ανακουφιστεί ο πόνος και η δυστυχία σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών.

Ο σκηνοθέτης τόνισε ότι το σινεμά μπορεί να λειτουργήσει σαν «ενδοφλέβια ένεση» που μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε δύσκολα ζητήματα όπως η ζωή και ο θάνατος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ταινία του έχει ως στόχο να ανοίξει διάλογο και να προκαλέσει σκέψη γύρω από αυτά τα σημαντικά θέματα.

Δηλώσεις των πρωταγωνιστριών

Οι πρωταγωνίστριες της ταινίας, Τίντα Σουίντον και Τζούλιαν Μουρ, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον ρόλο του σινεμά στην αναπαραγωγή σύνθετων ανθρώπινων συναισθημάτων. Η Τίντα Σουίντον σημείωσε ότι το σινεμά μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους και να προσφέρει νέα προοπτική, ενώ η Τζούλιαν Μουρ υπογράμμισε ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να προκαλεί θεμελιώδεις συναισθηματικές αντιδράσεις. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image