LIFESTYLE

Αλχημεία στο Βυζάντιο: Μια συναρπαστική τέχνη στο Μουσείο Κανελλοπούλου

Αλχημεία στο Βυζάντιο: Μια συναρπαστική τέχνη στο Μουσείο Κανελλοπούλου

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συνεργάζονται για να παρουσιάσουν μια νέα έκθεση με τίτλο «Αλχημεία στο Βυζάντιο: Εξερευνώντας μια συναρπαστική τέχνη». Η έκθεση επιδιώκει να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν την αλχημεία στον Βυζαντινό κόσμο, μία από τις πιο αινιγματικές και μαγευτικές πτυχές της ιστορίας της επιστήμης και του μυστικισμού. Η αλχημεία, γνωστή για τους σκοτεινούς μύθους και τις μυστικές πρακτικές της, αποτέλεσε έναν συνδυασμό φιλοσοφίας, χημείας και μεταφυσικής στόχευσης.

Η έκθεση χρησιμοποιεί αρχειακό υλικό, έργα τέχνης, χειρόγραφες σελίδες και επιστημονικά εργαλεία για να αποκαλύψει την αληθινή φύση και τους σκοπούς αυτής της αρχαίας τέχνης στο Βυζάντιο. Οι πληροφορίες προέρχονται από συνεργατικές έρευνες που διεξάγονται από τον επιμελητή της έκθεσης, καθηγητή Ιωάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος τόνισε τη σημασία της έκθεσης: «Δίνει την ευκαιρία στο κοινό να αντιληφθεί την επιστημονική και φιλοσοφική αλληλεπίδραση των Βυζαντινών αλχημιστών». Η έκθεση προσκαλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν την ιστορία και τις μεθόδους της αλχημείας, μέσα από μια εντυπωσιακή παρουσίαση που συνδυάζει το παρελθόν με τις σύγχρονες ερμηνευτικές προσεγγίσεις.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image