Ζιγκ Ζαγκ | Από το Χάραμα της Πάτρας στην κορυφή της ελληνικής μουσικής

Ζιγκ Ζαγκ | Από το Χάραμα της Πάτρας στην κορυφή της ελληνικής μουσικής

Το δημοφιλές ελληνικό συγκρότημα Ζιγκ Ζαγκ ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από το γνωστό μουσικό κέντρο "Χάραμα" της Πάτρας. Τα τρία αρχικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Γιώργος Σαρρής (τραγούδι και κιθάρα), ο Δημήτρης Ζμπέκος (τραγούδι και μπουζούκι) και ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος (ακορντεόν και πλήκτρα).

Ζιγκ Ζαγκ • Βιογραφία, στίχοι & τραγούδια • Στίχος

Το 1988, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο "Απ'το χάραμα της Πάτρας". Το άλμπουμ γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με τραγούδια όπως το "Βόλτα με κλεμμένο αμάξι", το "Απολύομαι" και το "Αγάπη του καλοκαιριού" να γίνονται αμέσως γνωστά στο ευρύ κοινό.

Ζιγκ-Ζαγκ – Έλα Και Φύγαμε (1988, Vinyl) - Discogs

Την επόμενη χρονιά, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο "Γέλα μου". Το άλμπουμ αυτό ήταν ακόμα πιο επιτυχημένο από το πρώτο, με τραγούδια όπως το "Δεν είμαι τρομοκράτης", το "Τι όμορφα εκεί έξω" και το "Η αγάπη σκόνη" να γίνονται τεράστιες επιτυχίες.

Ζιγκ-Ζαγκ – Γεια Χαρά (1989, Vinyl) - Discogs

Το 1991, το συγκρότημα εντάχθηκε στο δυναμικό της δισκογραφικής εταιρείας Minos EMI. Με την υποστήριξη της εταιρείας, το συγκρότημα κυκλοφόρησε μια σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ, όπως τα "Νάι-Νάι" (1992), "Φύσηξε έρωτας βοριάς" (1993), "Αίνιγμα" (1994) και "Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω" (1996).

Ζιγκ-Ζαγκ – Πάνω Από Την Πόλη (1990, Vinyl) - Discogs

Η δεκαετία 1988-1998 ήταν η χρυσή εποχή των Ζιγκ Ζαγκ. Το συγκρότημα γνώρισε τεράστια επιτυχία, με τα τραγούδια του να γίνονται αγαπημένα του κοινού και να παίζονται συνεχώς στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις. Το 2001, ο Δημήτρης Ζμπέκος αποχώρησε από το συγκρότημα. Τη θέση του πήρε η τραγουδίστρια Έλενα Πατρόκλου, γνωστή από τη συμμετοχή της στην Eurovision. Το συγκρότημα συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα, με νέα μέλη και νέα τραγούδια.

Ζιγκ-Ζαγκ – Χαμογέλα Μου (1993, Vinyl) - Discogs

Τα τραγούδια των Ζιγκ Ζαγκ είναι γεμάτα με χιούμορ, χαρά και θετική διάθεση. Έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική μουσική και συνεχίζουν να αγαπιούνται από το κοινό και να ακούγονται ακόμα και σήμερα.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.