Ας θυμηθούμε τους Ντιούκς του Χαζάρντ

Ήταν 26 Ιανουαρίου 1979 όταν ο «Στρατηγός Λη» πρωτοεμφανίστηκε στους δρόμους του Χαζάρντ, μιας επαρχίας του αμερικάνικου νότου. Οι Bo και Luke Duke, μαζί με την Ξαδέρφη τους Daisy, εγκαινίαζαν μια νέα εποχή στην τηλεοπτική διασκέδαση, γεμάτη περιπέτεια, γέλιο και καταδιώξεις με αυτοκίνητα. Η σειρά, που προβλήθηκε στην Ελλάδα μέσω της κρατικής τηλεόρασης, γνώρισε τεράστια επιτυχία και καθιέρωσε τους Ντιούκς ως ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά ζευγάρια όλων των εποχών.

25 χρόνια μετά, τι απέγιναν οι πρωταγωνιστές της σειράς;

Ο John Schneider, που υποδύθηκε τον Bo Duke, συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός μετά το τέλος της σειράς. Έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Smallville» και το «Dancing with the Stars», αλλά δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τη δημοτικότητά του ως Bo Duke.

bo duke Tumblr posts - Tumbig.com

Ο Tom Wopat, που υποδύθηκε τον Luke Duke, επίσης συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός, αλλά με λιγότερο επιτυχημένα αποτελέσματα. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες σειρές και ταινίες, αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο που να του δώσει την ευκαιρία να ξεφύγει από την ταμπέλα του Luke Duke.

dukes.jpg

Η Catherine Bach, που υποδύθηκε την Daisy Duke, συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός και μοντέλο. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σε διαφημιστικές καμπάνιες.

James Best (Sheriff Rosco P. Coltrane)

Ο James Best, που υποδύθηκε τον σερίφη Rosco P. Coltrane, ήταν ένας έμπειρος ηθοποιός και καθηγητής θεάτρου και κινηματογράφου. Η επιτυχία των Ντιούκς του Χαζάρντ τον έκανε ευρέως γνωστό στο κοινό και του χάρισε μια δεύτερη καριέρα. Ο 82χρονος σήμερα ηθοποιός έχει αποσυρθεί από τον χώρο και ασχολείται με τη ζωγραφική και το καράτε.

Sonny Shroyer (Deputy Enos Strate) Ο Sonny Shroyer, που υποδύθηκε τον βοηθό του σερίφη Enos Strate, είναι ο μοναδικός από τους πρωταγωνιστές της σειράς που συνέχισε να εργάζεται ενεργά στην υποκριτική. Έχει εμφανιστεί σε πολλές γνωστές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως το "Ray", το "The Rainmaker" και το "Forrest Gump".

 

Denver Pyle (Uncle Jesse Duke) Ο Denver Pyle, που υποδύθηκε τον θείο Jesse Duke, ήταν ένας έμπειρος ηθοποιός που είχε εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές πριν από τους Ντιούκς του Χαζάρντ. Η επιτυχία της σειράς του χάρισε μια νέα ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του. Πέθανε το 1997 από καρκίνο.

Sorrell Booke (Jefferson Davis "Boss" Hogg)Ο Sorrell Booke, που υποδύθηκε τον κακό της σειράς, Jefferson Davis "Boss" Hogg, ήταν ένας ταλαντούχος κωμικός ηθοποιός. Η επιτυχία των Ντιούκς του Χαζάρντ τον έκανε ευρέως γνωστό, αλλά η καριέρα του δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη μετά το τέλος της σειράς. Πέθανε το 1994 από καρκίνο.

Το θρυλικό αυτοκίνητο των Ντιουκς, ο "Στρατηγός Λη", πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του αστρονομικού ποσού των 9.900.500 δολαρίων. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν ο John Schneider, ο οποίος υποδύθηκε τον Bo Duke στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά. Ο Schneider αγόρασε το αυτοκίνητο το 1980 και το χρησιμοποίησε για τα γυρίσματα της σειράς. Με την τιμή πώλησης των 9,9 εκατ. δολαρίων, ο "Στρατηγός Λη" έγινε το δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο αυτοκίνητο στην ιστορία των δημοπρασιών, πίσω μόνο από την Bugatti Type 41 Royale Sports Coupe του 1931, που πουλήθηκε έναντι 11 εκατ. δολαρίων το 1987.

DODGE CHARGER - THE GENERAL LEE | Custom Car Cover Co

Ο "Στρατηγός Λη" είναι μια Dodge Charger του 1969,  με κινητήρα απόδοσης 375 ίππων. Οι Ντιούκς του Χαζάρντ αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα τηλεοπτικά ζευγάρια όλων των εποχών. Οι περιπέτειές τους, που συνδυάζουν δράση, γέλιο και ρομαντισμό, εξακολουθούν να γοητεύουν τους θεατές και να τους κρατούν συντροφιά για ώρες.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.