ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Άγιος Λεωνίδης | Ο Ιερομάρτυρας που τίμησε την πίστη του

 Άγιος Λεωνίδης | Ο Ιερομάρτυρας που τίμησε την πίστη του

Σήμερα, 15 Απριλίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Λεωνίδη, Επισκόπου Αθηνών και Ιερομάρτυρα. Ο Άγιος Λεωνίδης, μορφή πνευματικής ακτινοβολίας και ακλόνητης πίστης, άφησε το στίγμα του στην ιστορία, υψώνοντας το ανάστημά του απέναντι στους διώκτες και θυσιάζοντας τη ζωή του για τα ιδανικά του Χριστιανισμού.

Πιστεύεται ότι καταγόταν από την περιοχή της Τροιζήνας και δραστηριοποιήθηκε στην Επίδαυρο. Εκεί, ανέπτυξε στενό πνευματικό δεσμό με επτά γυναίκες, με τις οποίες μοιραζόταν την πίστη και την αγάπη του για τον Θεό. Η αφοσίωση και η πίστη του Αγίου Λεωνίδη δεν έμειναν απαρατήρητες. Το 250 μ.Χ., κατά τη διάρκεια του διωγμού του αυτοκράτορα Δεκίου, συνελήφθη μαζί με τις επτά γυναίκες και οδηγήθηκε στην Κόρινθο, ενώπιον του ηγεμόνα Ανθυπάτου Βενούστου.

Ο Βενούστος προσπάθησε να τους πείσει να απαρνηθούν την πίστη τους, προσφέροντάς τους ζωή και ελευθερία. Ομως, ο Άγιος Λεωνίδης και οι γυναίκες παρέμειναν ακλόνητοι, αρνούμενοι να θυσιάσουν τα πιστεύω τους. nΑπέναντι στην ακλόνητη πίστη τους, ο Βενούστος τους καταδίκασε σε θάνατο. Ο Άγιος Λεωνίδης βασανίστηκε άγρια και στη συνέχεια κρεμάστηκε. Το σκήνωμά του, μαζί με τα σώματα των επτά γυναικών, ρίχτηκε στη θάλασσα δεμένο με πέτρες.

Παρά το τραγικό τέλος, η μνήμη του Αγίου Λεωνίδη ζει αιώνια. Χριστιανοί της Επιδαύρου, μάρτυρες του μαρτυρίου του, περισυνέλεξαν τα λείψανά του και τα ενταφίασαν με τιμή.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.