ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Άγιος Αρσένιος ο Νέος εν Πάρω - Η ζωή και η αγιότητά του

Άγιος Αρσένιος ο Νέος εν Πάρω - Η ζωή και η αγιότητά του

Σήμερα, 31 Ιανουαρίου 2024, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Νέου, ενός σπουδαίου ασκητή και ιεράρχη που έζησε τον 19ο αιώνα. Ο Όσιος Αρσένιος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1800 μ.Χ. Σε ηλικία εννέα ετών έμεινε ορφανός και μετέβη στις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας, όπου σπούδασε στην τοπική σχολή. Εκεί, συνδέθηκε με τον πνευματικό Γέροντα Δανιήλ, έναν από τους ονομαστούς πνευματικούς της εποχής εκείνης. Το 1815 μ.Χ., ο Όσιος Αρσένιος αναχώρησε για το Άγιον Όρος με τον Γέροντα Δανιήλ. Εκεί, εκάρη μοναχός και αργότερα χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος.

Μετά την κοίμηση του Γέροντα Δανιήλ, ο Όσιος Αρσένιος ασκήτεψε στη μονή Λογγοβάρδας της Πάρου. Εκεί, επιδόθηκε σε σκληρή άσκηση και προσευχή, αφιερώνοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία του Θεού και του πλησίον. Ο Όσιος Αρσένιος ήταν γνωστός για την αγάπη και την καλοσύνη του. Αγαπούσε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, και ιδιαίτερα τους ασθενείς, τους οποίους διακονούσε με μεγάλη προθυμία.

Το 1861 μ.Χ., ο Όσιος Αρσένιος εξελέγη ηγούμενος της μονής Λογγοβάρδας. Ήταν ένας άξιος και θεόφρων ηγούμενος, ο οποίος ποίμανε τους μοναχούς με αγάπη και σοφία. Ο Όσιος Αρσένιος κοιμήθηκε με ειρήνη στις 31 Ιανουαρίου 1877 μ.Χ. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε το 1938 μ.Χ. και σήμερα φυλάσσονται με ευλάβεια στη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πάρου. Ο Όσιος Αρσένιος ο Νέος είναι ένας φωτεινός πνευματικός φάρος για τον σύγχρονο κόσμο. Η ζωή και η αγιότητά του αποτελούν πηγή έμπνευσης και ελπίδας για όλους μας.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.