ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σήμερα τιμάται η Αγία Αγάθη, μάρτυρας της πίστης

Σήμερα τιμάται η Αγία Αγάθη, μάρτυρας της πίστης

Σήμερα, 5 Φεβρουαρίου 2024, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Αγάθης, μίας νεαρής γυναίκας που θυσίασε την άνεση και την ομορφιά της για χάρη της χριστιανικής πίστης. Η Αγία Αγάθη καταγόταν από εύπορη οικογένεια στην Κατάνη της Σικελίας. Ήταν πανέμορφη, αλλά η αληθινή της ομορφιά άνθιζε στην αγνή ψυχή και την ακλόνητη πίστη της. Όταν έμεινε ορφανή σε ηλικία 15 ετών, αφιέρωσε την περιουσία της στους φτωχούς και τους άπορους, αδιαφορώντας για κοσμικές ματαιότητες.

Η αρετή της Αγάθης προκάλεσε τον έπαρχο Κιντιανό, ο οποίος θέλησε να την κάνει δική του. Προσπάθησε να την πείσει να απαρνηθεί τον Χριστό και να τον παντρευτεί, προσφέροντάς της πλούτη και δόξα. Η Αγάθη όμως, όντας αφοσιωμένη στον Θεό, αρνήθηκε σθεναρά. Ο Κιντιανός, εξοργισμένος από την άρνησή της, την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια. Η Αγία Αγάθη, με θάρρος και καρτερικότητα, άντεξε όλα τα μαρτύρια, δοξάζοντας τον Θεό για την δύναμη που της έδινε.

Τελικά, το 251 μ.Χ., η Αγία Αγάθη παρέδωσε την ψυχή της στον Θεό, αφήνοντας παρακαταθήκη την αστείρευτη πίστη και την αστείρευτη αγάπη της για τον πλησίον. Σήμερα, η μνήμη της παραμένει ζωντανή, υπενθυμίζοντάς μας την αξία της θυσίας και της αφοσίωσης σε ιδανικά υψηλά.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.