ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα - Δύο μάρτυρες της χριστιανικής πίστης

 Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα - Δύο μάρτυρες της χριστιανικής πίστης

Την 2α Οκτωβρίου τιμάται η μνήμη δύο σπουδαίων αγίων της χριστιανικής εκκλησίας, του Κυπριανού και της Ιουστίνας. Ο Κυπριανός ήταν επίσκοπος Καρχηδόνας και η Ιουστίνα ήταν παρθένος και μάρτυρας. Ο Κυπριανός καταγόταν από πλούσια ειδωλολατρική οικογένεια της Καρχηδόνας. Σε νεαρή ηλικία ερωτεύτηκε μία χριστιανή παρθένο, την Ιουστίνα. Η Ιούστα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Κυπριανός έγινε χριστιανός.

Μετά τη μεταστροφή του στον χριστιανισμό, ο Κυπριανός μοίρασε όλη του την περιουσία στους φτωχούς και αποσύρθηκε για να μελετήσει την Αγία Γραφή και τους εκκλησιαστικούς πατέρες. Το 248 εξελέγη επίσκοπος Καρχηδόνας, μια θέση που τον έκανε στόχο των διωγμών του ρωμαίου αυτοκράτορα Δέκιου. Η Ιουστίνα ήταν μια νεαρή παρθένος από την Αντιόχεια. Έγινε χριστιανή σε νεαρή ηλικία και αφιέρωσε τη ζωή της στη διακονία του Θεού. Κατά τη διάρκεια των διωγμών του Δέκιου, η Ιουστίνα συνελήφθη και βασανίστηκε. Τελικά, αποκεφαλίστηκε το 251, μαζί με τον Κυπριανό.

Οι άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα είναι σύμβολα της δύναμης της χριστιανικής πίστης και της θυσίας για τον Θεό. Η μνήμη τους τιμάται από την Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.