Ψηφιακό μπλακ άουτ της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα – Επιστροφή στους αναλογικούς ασυρμάτους

Ψηφιακό μπλακ άουτ της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα – Επιστροφή στους αναλογικούς ασυρμάτους

Το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας Sepura της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα υπέστη σοβαρή δυσλειτουργία προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην ασφάλεια και στον συντονισμό του έργου των αστυνομικών. Το μπλακ άουτ επηρέασε ολόκληρο τον Α΄ τομέα της πόλης, θέτοντας τους αξιωματικούς σε αναγκαστική επιστροφή στους αναλογικούς ασυρμάτους για να διατηρήσουν την επικοινωνία τους. Η απροσδόκητη βλάβη δημιούργησε ένα κλίμα αβεβαιότητας, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να βασιστούν σε παρωχημένες τεχνικές επικοινωνίας. Οι εμπειρογνώμονες εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση της κανονικότητας, καθώς το ψηφιακό σύστημα είναι κρίσιμο για την άμεση ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα ίσως οφείλεται σε τεχνική δυσλειτουργία ή ενδεχομένως σε ζήτημα ασφαλείας του λογισμικού. Οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ακόμα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του συμβάντος. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image