Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα αποφεύγοντας τηλεφωνικές απάτες

Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα αποφεύγοντας τηλεφωνικές απάτες

Η ΕΛ.ΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών σχετικά με τις αυξανόμενες περιπτώσεις τηλεφωνικών κλήσεων που στοχεύουν στην εξαπάτηση και την απόσπαση προσωπικών δεδομένων. Αυτή η τεχνική, γνωστή ως Vishing, αφορά κακόβουλες κλήσεις από επιτήδειους που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικά στοιχεία ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες. Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη δίνουν ποτέ και σε καμία περίπτωση προσωπικές πληροφορίες όπως τους αριθμούς τραπεζικών καρτών ή κωδικούς πρόσβασης.

Συχνά, αυτοί οι δράστες προσποιούνται ότι είναι εκπρόσωποι τραπεζών ή άλλων επίσημων οργανισμών, προσπαθώντας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του ανυποψίαστου θύματος. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως οι τράπεζες και άλλες αξιόπιστες εταιρείες δεν ζητούν ποτέ τέτοιες πληροφορίες μέσω τηλεφώνου. Σε περίπτωση λήψης μιας ύποπτης κλήσης, οι πολίτες πρέπει αμέσως να διακόψουν την επικοινωνία και να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές ή την τράπεζά τους, χρησιμοποιώντας επίσημα κανάλια επικοινωνίας.

Η ΕΛ.ΑΣ υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της ενημέρωσης και της επαγρύπνησης για την προστασία των δεδομένων μας, καθώς κάθε πολίτης μπορεί να βρεθεί εν αγνοία του αντιμέτωπος με αυτού του είδους τις απάτες. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, επικοινωνήστε με την Ελληνική Αστυνομία ή τις τοπικές αρχές.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image