Αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στα Σεπόλια κατά της εισβολής στη δομή προσφύγων

Αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στα Σεπόλια κατά της εισβολής στη δομή προσφύγων

Οι αντιρατσιστικές οργανώσεις έχουν καλέσει τους πολίτες να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, στις 11:30 στα Σεπόλια. Ο σκοπός των συγκεντρώσεων αυτών είναι η καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε σε ανήλικους μετανάστες εντός της δομής που φιλοξενεί πρόσφυγες στην περιοχή. Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και θεωρείται άλλη μια επίθεση που ενισχύει το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μυστηριώδη γεγονότα που έλαβαν χώρα στη δομή για τους πρόσφυγες έχουν θορυβήσει τόσο τις αντιρατσιστικές ομάδες όσο και την ευρύτερη κοινότητα, με αποτέλεσμα την ανάγκη για άμεση αντίδραση.

Οι τοπικές αρχές εξετάζουν την κατάσταση, καθώς έχει αναδειχθεί η ανάγκη για επιπλέον μέτρα προστασίας και υποστήριξης των ανήλικων προσφύγων. Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας επισημαίνουν ότι τέτοιες πράξεις βίας δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές και καλούν σε ενότητα και αλληλεγγύη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image