Τουριστικό σκάφος με 30 επιβαίνοντες προσάραξε στη Ρόδο

Τουριστικό σκάφος με 30 επιβαίνοντες προσάραξε στη Ρόδο

Στη Ρόδο σημειώθηκε ένα απροσδόκητο περιστατικό σήμερα, καθώς προσάραξε τουριστικό σκάφος με συνολικά 30 επιβαίνοντες, ανάμεσα στους οποίους ήταν 25 τουρίστες και 5 μέλη του πληρώματος. Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το πρωί, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των τοπικών αρχών για τη διάσωση και μεταφορά των επιβατών στη στεριά. Το σκάφος προσάραξε κοντά σε γνωστή παραλία του νησιού, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες. Η επιχείρηση διάσωσης ανατέθηκε στη Λιμενική Αρχή της Ρόδου, η οποία συνεργάστηκε με ιδιωτικό σκάφος για να μεταφέρει με ασφάλεια όλους τους επιβάτες στη στεριά.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν γρήγορα και χωρίς προβλήματα στην ακτή, όπου τους υποδέχθηκαν ιατρικές ομάδες για τον απαραίτητο έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε σοβαρά προβλήματα στην υγεία των επιβατών, πέρα από ελαφριά αδιαθεσία λόγω του σοκ. Το λιμενικό σκάφος της Ρόδου εκτέλεσε την αποστολή με απόλυτο επαγγελματισμό, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος. Οι τοπικές αρχές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην προσάραξη του τουριστικού σκάφους.

Η Λιμενική Αρχή της Ρόδου διαβεβαιώνει πως όλες οι πτυχές του περιστατικού θα εξεταστούν διεξοδικά για να αποτραπούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image