Στεγαστική κρίση: Κανένας εκπαιδευτικός να μην κοιμάται στο ΙΧ του λέει η ΑΔΕΔΥ

Στεγαστική κρίση: Κανένας εκπαιδευτικός να μην κοιμάται στο ΙΧ του λέει η ΑΔΕΔΥ

Η στεγαστική κρίση που πλήττει τους εκπαιδευτικούς στη χώρα μας έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, μιλώντας στο in.gr, επεσήμανε τις ντροπιαστικές στιγμές που βίωσε ένας δάσκαλος στη Ρόδο, ο οποίος αναγκάστηκε να κοιμάται στο ΙΧ του λόγω αδυναμίας εύρεσης στέγης. Η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ αναλαμβάνει δράση για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μπράτη, η κυβερνητική αδιαφορία είναι ένας από τους βασικούς λόγους που συντηρείται η στεγαστική κρίση. Δεσμεύεται για άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο την εξεύρεση λύσεων που θα διασφαλίσουν ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν θα αναγκαστεί ξανά να κοιμάται στο αυτοκίνητό του.

Τονίζοντας την ανάγκη για άμεση παρέμβαση, ο Μπράτης προαναγγέλλει πως η ΑΔΕΔΥ θα κινηθεί σε πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένων συναντήσεων με την κυβέρνηση και επαφών με τοπικές αρχές, ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τους εκπαιδευτικούς. Η κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά τις ζωές των εκπαιδευτικών, με πολλούς από αυτούς να αφήνουν τις οικογένειές τους για να εργαστούν μακριά από τα σπίτια τους χωρίς να μπορούν να βρουν στέγη. Στόχος της ΑΔΕΔΥ, μαζί με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, είναι να ανατρέψουν αυτή την άδικη κατάσταση και να διασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image