Προειδοποίηση της Ρωσίας προς τη Γαλλία - Στρατεύματα στην Ουκρανία θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι

Προειδοποίηση της Ρωσίας προς τη Γαλλία - Στρατεύματα στην Ουκρανία θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, απηύθυνε σήμερα, Τετάρτη (8/5), αυστηρή προειδοποίηση προς τη Γαλλία. Ειδικότερα, δήλωσε ότι εάν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προχωρήσει στην αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αυτά θα θεωρηθούν από τη Ρωσία ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι.

Η δήλωση της Ζαχάροβα έρχεται ως απάντηση σε προηγούμενη δήλωση του Μακρόν τον Φεβρουάριο, όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει παράλληλα ότι μια νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα σήμαινε τον ολοσχερή εκμηδενισμό της αξιοπιστίας της Ευρώπης.

"Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ίδιος ο κ. Μακρόν αιτιολογεί αυτή τη ρητορική με την επιθυμία να δημιουργήσει 'στρατηγική αβεβαιότητα' για τη Ρωσία", σχολίασε η Ζαχάροβα απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους. "Ωστόσο, οφείλουμε να τον απογοητεύσουμε", συνέχισε. "Για εμάς, η κατάσταση είναι απολύτως ξεκάθαρη. Σε περίπτωση που γαλλικά στρατεύματα εισέλθουν στην εμπόλεμη ζώνη, θα αποτελέσουν αυτομάτως στόχους για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Άλλωστε, νομίζω πως το Παρίσι έχει ήδη λάβει σχετικές αποδείξεις."

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.