Θρήνος στη Ρωσία μετά την αιματηρή επίθεση στο Crocus City Hall

Θρήνος στη Ρωσία μετά την αιματηρή επίθεση στο Crocus City Hall

Συγκλονισμένη η Ρωσία θρηνεί τα θύματα της φονικής επίθεσης που έλαβε χώρα στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, με τον απολογισμό να αγγίζει τους 133 νεκρούς και 152 τραυματίες.

"Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτήν την απάνθρωπη τραγωδία", μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24, προβάλλοντας πλάνα από τεράστιο ψηφιακό πάνελ στον τοίχο της αίθουσας, με ένα κερί σε μαύρο φόντο και την επιγραφή "Crocus City Hall. 22/03/2024. Πενθούμε…".

Σύμφωνα με τις αρχές, ένοπλοι άνδρες ντυμένοι με παραλλαγές εισέβαλαν στην αίθουσα την Παρασκευή βράδυ, άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον του πλήθους και έριξαν εύφλεκτο υλικό, προκαλώντας πυρκαγιά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε την επίθεση "βάρβαρη τρομοκρατική πράξη" και σε τηλεοπτικό διάγγελμα δεσμεύτηκε για την τιμωρία των δραστών. Τέσσερις "αλλοδαποί πολίτες" συνελήφθησαν στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, στα σύνορα με Ουκρανία και Λευκορωσία.

Η επίθεση στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας, αποτελεί την πιο φονική στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια και την πιο αιματηρή στην Ευρώπη για την οποία έχει αναλάβει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι έρευνες στα ερείπια του κτηρίου, που καταστράφηκε από τις φλόγες και κατέρρευσε εν μέρει, συνεχίζονται και υπάρχει φόβος για αύξηση του απολογισμού.

Η Ρωσία πολεμά το ISIS στη Συρία και η τζιχαντιστική οργάνωση δραστηριοποιείται και στον ρωσικό Καύκασο, έχοντας διαπράξει επιθέσεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η επίθεση στο Crocus City Hall, όμως, είναι η πρώτη τέτοιου μεγέθους που φέρει την υπογραφή του ISIS.

Σε μήνυμά του στο Telegram, το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, την οποία απέδωσε στον "πόλεμο που μαίνεται" κατά της οργάνωσης και "τις χώρες που πολεμούν το Ισλάμ".

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.