Η Ουκρανία διαψεύδει τις κατηγορίες για εμπλοκή στην επίθεση στη Μόσχα

Η Ουκρανία διαψεύδει τις κατηγορίες για εμπλοκή στην επίθεση στη Μόσχα

Κίεβο, 23 Μαρτίου 2024 – Η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση που έλαβε χώρα χθες κοντά στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς περί ουκρανικής σύνδεσης ως «ψευδείς» και «αβάσιμους».

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου τόνισε ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με την τραγωδία, ενώ ο Αντρίι Γιούσοφ, από τη Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε στο Reuters: «Πρόκειται για ένα ακόμη ψέμα από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, το οποίο δεν αντέχει σε καμία κριτική».

Ο Γιούσοφ υπογράμμισε ότι η Ουκρανία εστιάζει στην υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας από τους Ρώσους εισβολείς και πολεμάει μόνο εναντίον στρατιωτικών στόχων, όχι αμάχων.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο προεδρικός σύμβουλος Μικαΐλο Ποντόλιακ, ο οποίος τόνισε ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

«Αναμέναμε αυτήν την εκδοχή από τους Ρώσους αξιωματούχους, δηλαδή το «ουκρανικό σενάριο»», σημείωσε ο Ποντόλιακ. «Οι δηλώσεις των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών είναι απολύτως αβάσιμες και παράλογες».

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.