Αυτοί είναι οι δύο από τους τέσσερις υπόπτους για το αιματοκύλισμα στη Μόσχα

Αυτοί είναι οι δύο από τους τέσσερις υπόπτους για το αιματοκύλισμα στη Μόσχα

Μόσχα, 25 Μαρτίου 2024 - Δύο από τους συλληφθέντες για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή και άφησε πίσω 137 νεκρούς και 180 τραυματίες, οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου την Κυριακή. Συνολικά, οι ρωσικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 11 άτομα, εκ των οποίων 4 φέρονται να ευθύνονται άμεσα για την επίθεση.

Οι δύο πρώτοι ύποπτοι, ο Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ και ο Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα, κατηγορούνται για τρομοκρατία και αντιμετωπίζουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στη Ρωσία.

GJdlIQhXsAAwBrH

GJdlIQoWsAAFJG6

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, ο αρχηγός των τρομοκρατών, Αμπντουλάχ Σισάνι, φέρεται να είχε εντοπιστεί προηγουμένως στην περιοχή Ρωσίας-Ουκρανίας, κοντά στην πόλη Belgorod, κατά τη διάρκεια προηγούμενης προσπάθειας Ουκρανών να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ο Σισάνι δραστηριοποιείται στην Ουκρανία εδώ και καιρό και αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) και των ισλαμιστών τρομοκρατών που πολεμούν ως μισθοφόροι στο πλευρό των ουκρανικών στρατευμάτων.

Οι συλληφθέντες τρομοκράτες, λίγο πριν διαφύγουν στην Ουκρανία, συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη από ειδική μονάδα της FSB και κατονόμασαν τον Σισάνι ως τον ιθύνοντα νου της επιχείρησης.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, φερόμενος ως υπήκοος Τατζικιστάν, ομολόγησε πλήρως την ενοχή του. Ο συλληφθείς ονόματι Ρουστάμ Αζίγιεφ, φέροντας ουκρανικό διαβατήριο, ισχυρίζεται ότι είναι "πρώην στρατιωτικός" και ότι εκτελούσε "ειδική αποστολή".

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.