Βρυξέλλες | Διαμαρτυρίες αγροτών με κροτίδες και κορναρίσματα - Βίντεο

Δυναμικά έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις Βρυξέλλες αγρότες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, διαμαρτυρόμενοι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και ζητώντας αλλαγές προς όφελός τους. Περίπου 80 έως 100 τρακτέρ κατέκλυσαν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στα κτίρια της Κομισιόν και του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση υπό την προεδρία του Βέλγου υπουργού David Clarinval.

Οι αγρότες, με κροτίδες, φωτοβολίδες και ασταμάτητα κορναρίσματα, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για:

  • Την υπερβολική γραφειοκρατία: Καταγγέλλουν ότι πνίγονται στα χαρτιά και τις διοικητικές διαδικασίες, σπαταΔιαμαρτυρίεςλώντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα.
  • Τα αυστηρά περιβαλλοντικά μέτρα: Θεωρούν ότι οι νέες περιβαλλοντικές προδιαγραφές είναι δυσβάσταχτες και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
  • Τις φθηνές εισαγωγές: Διαμαρτύρονται για την άνιση μάχη με τα αγροτικά προϊόντα τρίτων χωρών, τα οποία εισάγονται σε χαμηλές τιμές, ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.
  • Τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές: Επισημαίνουν πρακτικές που πλήττουν το εισόδημά τους, όπως οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους και η αισχροκέρδεια από μεσάζοντες.
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.