Έλον Μασκ | Η συμφωνία 56 δισ. δολαρίων με την Tesla ακυρώθηκε από δικαστήριο

Έλον Μασκ | Η συμφωνία 56 δισ. δολαρίων με την Tesla ακυρώθηκε από δικαστήριο

Ένα αμερικανικό δικαστήριο ακύρωσε τη συμφωνία αμοιβής 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Έλον Μασκ με την Tesla, χαρακτηρίζοντάς την ως υπερβολική και με «βαθιά ελαττώματα» στη διαδικασία έγκρισής της. Η απόφαση, που εκδόθηκε χθες Τρίτη (30/1) από το Δικαστήριο του Ντέλαγουερ, αποτελεί σημαντική οπισθοδρόμηση για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Οι μέτοχοι της Tesla είχαν καταθέσει μήνυση το 2020, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία ήταν υπερβολική και ότι δεν ήταν δίκαια για τους μετόχους. Η συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε από τους μετόχους το 2018, προέβλεπε ότι ο Μασκ θα μπορούσε να κερδίσει έως και 56 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Tesla, εφόσον η εταιρεία αύξανε την αξία της και τις πωλήσεις της.

Η δικαστής Καθαλίν Μακόρμακ, η οποία έκρινε την υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμφωνία ήταν υπερβολική και ότι η διαδικασία έγκρισής της ήταν «βαθιά ελαττωματική». Η Μακόρμακ σημείωσε ότι ο Μασκ είχε στενούς δεσμούς με μέλη του διοικητικού συμβουλίου που διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία και ότι κυριάρχησε στη διαδικασία έγκρισης.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.