ΕΕ | Εξετάζει την κατάσταση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

ΕΕ | Εξετάζει την κατάσταση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ζήτησε από τα κράτη μέλη της να υποβάλουν λεπτομερή έκθεση για την στρατιωτική βοήθεια που έχουν παράσχει στην Ουκρανία. Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω των ανησυχιών για τις ελλείψεις πυρομαχικών που αντιμετωπίζει η ουκρανική κυβέρνηση, καθώς η ρωσική εισβολή συνεχίζεται. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι η έκθεση είναι απαραίτητη για να γίνει σαφής η κατάσταση και να προσδιοριστούν οι μελλοντικοί στόχοι.

"Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε σήμερα και πού θα βρισκόμαστε μέχρι τον Μάρτιο και μέχρι το τέλος του έτους", είπε ο Μπορέλ. Οι ευρωπαϊκές χώρες είχαν δεσμευθεί να χορηγήσουν ένα εκατομμύριο οβίδες στην Ουκρανία μέχρι το τέλος Μαρτίου, αλλά αυτός ο στόχος δεν θα επιτευχθεί, όπως παραδέχθηκαν πολλοί υπουργοί Άμυνας της ΕΕ. "Θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος", δήλωσε η ολλανδή υπουργός Άμυνας Κάισα Ολονγκρεν.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη στείλει 300.000 οβίδες στην Ουκρανία και το 2024 θα έχουν δυνατότητες παραγωγής 1,4 εκατομμυρίου οβίδων, σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο Άμυνας, Τιερί Μπρετόν. Ωστόσο, μεγάλο μέρος των οβίδων αυτών εξάγονται προς τρίτες χώρες, σε βάρος της Ουκρανίας, σύμφωνα με κορυφαίο ευρωπαϊκό αξιωματούχο. Η έκθεση που θα υποβάλουν τα κράτη μέλη της ΕΕ αναμένεται να δώσει μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης και να βοηθήσει την ΕΕ να λάβει περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.