Κιρ Στάρμερ | Ποιος είναι ο πιθανά επόμενος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ

Κιρ Στάρμερ | Ποιος είναι ο πιθανά επόμενος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ

Ο ηγέτης της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, φαίνεται να έχει σχεδόν εξασφαλίσει τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Κιρ Στάρμερ, που ανέλαβε την ηγεσία των Εργατικών τον Απρίλιο του 2020, μετά την παραίτηση του Τζέρεμι Κόρμπιν, προβάλλει ως ο πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Η πολιτική πορεία του Στάρμερ χαρακτηρίζεται από τη μεθοδικότητα και την επαγγελματική προσέγγιση, με την ιδιότητά του ως δικηγόρου να παίζει κεντρικό ρόλο στο προφίλ του. Παρά τη φήμη του ως κάποιου που δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες και είναι οργανωτικός, υπάρχουν απόψεις που τον θεωρούν χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο, όπως αναφέρει το Politico.

Η βρετανική κοινή γνώμη αρχίζει να εξοικειώνεται περισσότερο με τον χαρακτήρα του Στάρμερ, ενός σοβαρού και προσεκτικού κεντροαριστερού ηγέτη. Επιπλέον, η πιθανή εκλογή του θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τη συζήτηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, καθώς ο Στάρμερ έχει εκφράσει θετική στάση προς αυτήν την προοπτική.

Σύμφωνα με στελέχη των Εργατικών, ο σερ Κιρ είναι πρόθυμος να εξετάσει νομικές λύσεις που θα επιτρέψουν την πιθανή επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα.

 

 
 
 
 
Το ChatGPT μπορεί να κάνει λάθη. Να ελέγχεις τις σημαντικές πληροφορίες.
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.