Σπάνια ανακάλυψη στη Βαυαρία | Παιδιά βρήκαν οστά γιγαντιαίων προϊστορικών Ελεφάντων

Σπάνια ανακάλυψη στη Βαυαρία | Παιδιά βρήκαν οστά γιγαντιαίων προϊστορικών Ελεφάντων

Δύο αδέρφια, 9 και 10 ετών, έκαναν μια σπάνια και συναρπαστική ανακάλυψη στην περιοχή Έρντινγκ της Βαυαρίας. Σκάβοντας στην αυλή τους, αντίκρισαν οστά τεράστιων προϊστορικών ελεφάντων, γνωστών ως Δεινοθήρια. Η ανακάλυψη, που χρονολογείται από 10 εκατομμύρια χρόνια πριν, θεωρείται κομβικής σημασίας για την παλαιοντολογία, καθώς φέρνει στο φως άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία για αυτά τα γιγαντιαία θηλαστικά.

Τα ευρήματα, εντυπωσιάζουν με το μέγεθός τους. Το πάνω μέρος του βραχίονα ζυγίζει 100 κιλά, ενώ η ωμοπλάτη έχει διάμετρο σχεδόν ένα μέτρο. Τα Δεινοθήρια, που έφταναν σε ύψος τα 5 μέτρα και ζύγιζαν έως και 13 τόνους, ξεχωρίζουν από τους σημερινούς ελέφαντες από την εντυπωσιακή τοποθέτηση των χαυλιόδοντών τους, οι οποίοι συνδέονταν με την κάτω γνάθο.

Η τυχαία ανακάλυψη έγινε πριν από ένα χρόνο, όταν τα δύο αδέρφια, Κόνσταντιν και Αλέξανδρος Καπουστίν, έπαιζαν στην αυλή τους. Αρχικά, νόμιζαν ότι τα οστά ήταν ξύλο, αλλά ο πατέρας τους, Πέτερ Καπουστίν, διευθυντής του Προϊστορικού Μουσείου στην Ταουφκρίχεν, γνώριζε αμέσως την πραγματική τους φύση.

Οστά Δεινοθηρίων ανακαλύφθηκαν στη Βαυαρία – DW – 16/04/2024

Δεινοθήρια στη Γερμανία: Μαθητές βρήκαν οστά προϊστορικού ελέφαντα -  Newsbomb - Ειδησεις - News

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.