Κωνσταντινούπολη | Ανησυχία από τον Ευθύμιο Λέκκα για ισχυρό σεισμό

Κωνσταντινούπολη | Ανησυχία από τον Ευθύμιο Λέκκα για ισχυρό σεισμό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιο Λέκκα, η επιστημονική κοινότητα εκτιμά πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου να λάβει χώρα ένας ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο ΕΡΤNews, τόνισε πως το τελευταίο ενεργό τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας, που διέρχεται από την Κωνσταντινούπολη, οφείλει να σπάσει. Εξήγησε πως 12 από τα 13 τμήματα του ρήγματος έχουν ήδη δώσει ισχυρούς σεισμούς, με το τελευταίο να εκδηλώνεται το 1999 στη Νικομήδεια.

Επιστημονικές εκτιμήσεις ήθελαν το εναπομείναν τμήμα να σπάσει έως το 2020, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα, προκαλώντας ανησυχία για τυχόν μεγαλύτερη ένταση και καταστροφικές συνέπειες. "Σε κάθε περίπτωση", ξεκαθάρισε ο κ. Λέκκας, "πρέπει να λάβει χώρα ένας μεγάλος σεισμός στην επόμενη πενταετία".

Αναφερόμενος στους πρόσφατους σεισμούς στην Προύσα και το Κοβατσκίλι, προάστιο της Κωνσταντινούπολης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ υπογράμμισε πως η δραστηριότητα στις άκρες του ρήγματος ενισχύει την πιθανότητα για ένα ρήγμα μεγέθους άνω των 7,8 Ρίχτερ.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.