Γερμανία | Η κάνναβη νομιμοποιείται

Γερμανία | Η κάνναβη νομιμοποιείται

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έδωσε σήμερα το πράσινο φως στην πολυαναμενόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία, θέτοντας σε ισχύ μια νέα εποχή για την πολιτική αντιμετώπισης του ναρκωτικού.

Η απόφαση, που έρχεται μετά από ψηφοφορία στην Bundestag τον περασμένο μήνα, σηματοδοτεί μια στροφή 180 μοιρών στην αντιμετώπιση της κάνναβης, με στόχο την τόνωση της ρύθμισης και τον έλεγχο της αγοράς, θέτοντας παράλληλα τέρμα στην κυριαρχία της μαύρης αγοράς.

Από την 1η Απριλίου, η κατοχή έως και 25 γραμμαρίων κάνναβης για προσωπική χρήση θα είναι νόμιμη για ενήλικες άνω των 18 ετών. Επιπλέον, η καλλιέργεια έως και τριών φυτών κάνναβης στο σπίτι θα επιτρέπεται, ενώ θα θεσπιστεί και το πλαίσιο για τη λειτουργία συλλόγων καλλιέργειας με έως και 500 μέλη.

Ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, υπερασπίστηκε την ιστορική αλλαγή, τονίζοντας: "Η προηγούμενη πολιτική απέτυχε. Ο αριθμός των χρηστών ναρκωτικών και οι θάνατοι από χρήση κάνναβης αυξήθηκαν. Χρειαζόμασταν ένα νέο σύστημα. Ελπίζουμε η νομιμοποίηση να θέσει τέλος στην μαύρη αγορά και να φέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία."

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.